Na Festivalu omladinskog zagovaranja, održanog 17. marta 2018 godine u Domu omladine, priliku su imali učestvovati i volonteri Centra za obrazovanje i druženje.

Naime, Festival omladinskog zagovaranja je aktivnost nastala u okviru projekta “Youth Advocacy Clubs”, podržanog od strane američke ambasade u Bosni i Hercegovini. Tokom projekta, volonteri COD-a: Hana Kunić, Ena Građanin, Ana Suton, Dajana Brizić, Anel Popaja, Marin Lučić, Ivan Lacić i Asmir Halaba, su radili na izradi kratkih filmova u kojima su se zagovarali za teme koje su prema njima bitne za unapređenje kvaliteta života mladih u našoj zemlji kao i o ljudskim pravima i problemima koji su prisutni u njihovoj lokalnoj zajednici.

Pročitaj više

„Centar za obrazovanje i druženje“ Jajce već dugi niz godina sudjeluje u programu ERASMUS+ te s tim pruža priliku mladima da volontiranju u inostranstvu. Sa našim partnerima “InfoEck“ koji su  koordinaciona organizacija sarađujemo sa organizacijama koje rade u oblasti obrazovanja, umjetnosti, socijalnog i omladinskog sektora u regionu Tirol, Austrija.  


Trenutno možete birati između 9 različitih projekata  u različitim organizacijama.  


Projekti traju između 10 i 12 mjeseci.
Rok za prijavljivanje na ovaj poziv je 25. mart 2018.
Troškovi su pokriveni.

Za više informacija o organizacijama te načinu prijave javite se na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Auslandsgesellschaft Sachsen-Anhalt i njihove partnerske organizacije trenutno traže sedam volontera za jednogodišnje volontiranje  European Volunteer Service (EVS), koje će trajati od 1. oktobra 2018 do 1. januara 2019 u Magdeburg, Saxony-Anhalt.

Glavne teme projekta su : Evropa, Mladi i demokratija, Medij i komunikacija, Razvoj djece i Rad sa mladima. Detalje o projektu možete pronaći  ovdje i aplikacionu formu ovdje.

Uz pomoć opisa projekta možete formirati sliku o projektima i saznati najvažnije aspekte rada na njima. Za dodatne informacije slobodno kontaktirajte Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Svi troškovi su pokriveni.

Rok za slanje aplikacija je 28. mart 2018. Sretno!

UG Centar za obrazovanje i druženje Jajce traži saradnika/saradnicu za rad u Biznis centru smještenom u zgradi Općine Jajce sprat -1.

Svi zainteresovani svoje prijave mogu poslati na mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Konkurs ostaje otvoren do 25.03.2018.godine.

Pročitaj više

Sharepic Youth Meeting 810x451

Imaš između 16 i 20 godina?

Dolaziš iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova ili Albanije?

Aktivista si u društvu i angažuješ se za položaj mladih na Balkanu?

Želiš širiti svoj krug poznanstava i mrežu angažiranih mladih na Balkanu i u Njemačkoj?

Govoriš engleski jezik i voliš putovati?

Imao si susreta sa Fondacijom Schüler Helfen Leben – SHL?

Želiš provesti sedmicu u Berlinu na seminaru za mlade aktiviste i na konferenciji za odabir projekata?

Ako ti je odgovor na ova pitanja DA, pogledaj u dokumentima ispod sve detalje i pošalji mi prijavu na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 11. Marta. 

https://drive.google.com/open?id=1RrOZ0QnnUhIZhYw3bw2rlgVeRuopiDnx

Više informacija: 02_Call for international Participants.docx 01_Application_PATYouthMeeting_2018 (02.03.2018)

Još članaka...

Friedenskreis Halle e.V. - Germany

Evangelische Jugend Nürnberg

Schweizer Helsinki Vereinigung - Suisse

I-Peicc Montpellier - France

Jajce Municipality

Rämibühl Zürich - Suisse

RB zurich

TEKUĆI RAČUN

Naziv banke: UniCredit Bank d.d.
Broj računa: 3383602241378698

DEVIZNI RAČUN

UG “Centar za obrazovanje i druženje"
SWIFT: UNCRBA 22
IBAN: BA39 3383 6048 4137 9017

RADNO VRIJEME

Radno vrijeme: ponedjeljak - petak
Administracija: 10:00 - 14:00
Programski dio: 17:00 - 20:00