Posljednje novosti

Prilika za volontiranje u Sloveniji !

evs 01 activity with primary school children»Zavod O – Djeca u akciji 5«, je projekt u kojem će 6 volontera iz različitih zemalja dobiti priliku da volontira u Sloveniji. Trajanje projektnih aktivnosti je 11 mjeseci (august 2018. - juli 2019. godine), a osnovna ideja je uključivanje odabranih volontera u rad 6 lokalnih centara za djecu i omladinu, koji postoje u Škofji Loki, Slovenija.

Mogu se prijaviti djeca i mladi između 8-25 godinal zavodo v

Svi troškovi su pokriveni.

Rok za prijavu je 14.01.2018. godine.

 

Volonteri će biti uključeni u rad svakog centra kao ravnopravni članovi njihovih timova i kao takvi će imati priliku da pokažu i poboljšaju svoje sposobnosti, razviju osećaj inicijative, steknu nove vještine i nova znanja kroz organizovanje i realizaciju različitih aktivnosti (radionice, kursevi, individualna podrška, sport, igre, predstave, prezentacije, predavanja). Istovremeno će se upoznati sa teorijom sprječavanja rada sa mladima i sa sistemom socijalne zaštite u Sloveniji. Volonteri će takođe imati priliku da realizuju projekte u okviru drugih lokalnih partnerskih organizacija kako bi ojačali njihovo učešće u lokalnom društvu.

 

„Zavod O“ je organizacija koja je iskusna u EVS projektima. Od 2004. godine su uključeni u 26 projekata sa 65 različitih volontera iz 21 različite zemlje. Svi su bili vrlo uspješni zahvaljujući njihovom primarnom cilju. Udruženje je osnovano u cilju podrške, organizovanja i uspostavljanja omladinskih aktivnosti u oblasti kulture, informatike i informativnih omladinskih usluga, zabave mladih, sporta, turizma, volonterskog rada, međunarodnih omladinskih aktivnosti i izdavaštva te kao takva je odlična EVS organizacija .

Pošaljite svoje motivaciono pismo te CV koji trebaju biti napisani na engleskom jeziku na mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Za više informacija, javite se na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Friedenskreis Halle e.V. - Germany

Evangelische Jugend Nürnberg

Schweizer Helsinki Vereinigung - Suisse

I-Peicc Montpellier - France

Jajce Municipality

Rämibühl Zürich - Suisse

RB zurich

TEKUĆI RAČUN

Naziv banke: UniCredit Bank d.d.
Broj računa: 3383602241378698

DEVIZNI RAČUN

UG “Centar za obrazovanje i druženje"
SWIFT: UNCRBA 22
IBAN: BA39 3383 6048 4137 9017

RADNO VRIJEME

Radno vrijeme: ponedjeljak - petak
Administracija: 10:00 - 14:00
Programski dio: 17:00 - 20:00