Posljednje novosti

Širokom lepezom svojih programa Centar za obrazovanje i druženje doprinosi kvalitetnijem životu Jajca

Jedna od najaktivnijih i svakako najrespektabilnijih organizacija kako u Jajcu tako i u BiH, svakako je Centar za obrazovanje i druženje koje u svom dugogodišnjem djelovanju redovno okuplja veliki broj djece, mladih, ali i onih starijih.

Svojim edukativnim i kvalitetnim ponudama svakako je zaslužna za bolju aktivnost i društvenu uključenost djece, razvoj kreativnosti, bolje poznavanje stranih jezika i angažiranost mladih.

Ova vrijedna organizacija u svojim prostorijama svakodnevno okuplja preko stotinu djece i odraslih koji pohađaju razne kurseve i edukativne, muzičke i likovne radionice.

http://www.jajcepress.com/wp-content/uploads/2018/02/codcod2-300x218.jpg 300w" sizes="(max-width: 682px) 100vw, 682px">Djeca i mladi redovno se druže i uživaju u Školi crtanja, Maloj školi, Školi gitare, plesa, Kina za djecu, dok odrasli većinom pohađaju jezične kurseve od kojih su u ponudi: francuski, engleski i najpopularniji njemački jezik.

Programe Centra većinom vode mladi volonteri koji svoje znanje i kreativnost prenose na mlađe, ali i sami stiču nova iskustva i vještine koje su im od ogromnog značaja kada je u pitanju dalje školovanje ili rad na bilo kom polju.

-Svi naši termini maksimalno su popunjeni i jako smo zadovoljni posjetom kurseva i radionica koje pripremamo za sve starosne kategorije. Najvažnije od svega je da su povratne informacije polaznika pozitivne i da su zadovolji našom ponudom i onim što im na kursevima nudimo. Uskoro u našoj ponudi naći će se i novi kursevi modernog plesa, break dance / hip –hop, a tu bi se trebali naći i kursevi talijanskog i švedskog jezika. – rekla je voditeljica programskog dijela Centra za obrazovanje i druženje, Šehzija Hozan.

Odnedavno, svoje programe Centar za obrazovanje i druženje implementira i u OŠ Jajce u Kruščici, a u pripremi je i ponuda za djecu u Divičanima.

Pored veoma posjećenog programskog dijela, ne smijemo zaboraviti spomenuti i međunarodni sektor koji se bavi slanjem i primanjem domaćih i stranih volontera koji u BiH, ali i u EU stiču neprocjenjiva iskustva, Biznis centar koji je trenutno smješten u zgradi Općine Jajce i nezaobilazni novinarski sektor u kojem je 13 godina djelovao mjesečnik Senzor, a danas kvalitetan portal Jajce press.

 

 

 

 

Friedenskreis Halle e.V. - Germany

Evangelische Jugend Nürnberg

Schweizer Helsinki Vereinigung - Suisse

I-Peicc Montpellier - France

Jajce Municipality

Rämibühl Zürich - Suisse

RB zurich

TEKUĆI RAČUN

Naziv banke: UniCredit Bank d.d.
Broj računa: 3383602241378698

DEVIZNI RAČUN

UG “Centar za obrazovanje i druženje"
SWIFT: UNCRBA 22
IBAN: BA39 3383 6048 4137 9017

RADNO VRIJEME

Radno vrijeme: ponedjeljak - petak
Administracija: 10:00 - 14:00
Programski dio: 17:00 - 20:00