Časopis "Senzor"

Lokalni informativni časopis "SENZOR" je projekat koji je COD Jajce pokrenuo još 2005 godine u okviru prethodne organizacije "Omladinski Centar - Jajce". Mlada ekipa entuzijasta je pokrenula projekat koji je imao za cilj da poboljša građansku informisanost i da ponudi "komunikativni most" građanima općine i lokalnim institucijama koje trebaju biti građanski servis. Projekat Senzor je velikodušno podržala švicarska organizacija "GGS"(Gemeinde Gemeinsam Schweiz), zatim Švicarski Helsinški Komitet (SHV), a u međuvremenu Senzor ima jako dobru podršku lokalnih privrednika čime se omogućuje održivi rad časopisa.

Senzorom je lokalno stanovništvo dobilo priliku da sazna kako i na koji način mogu utjecati na razvoj lokalne zajednice od strane institucija, ustanova, firmi i organizacija nadležnih za to. Istovremeno, izgradnjom sistema dvosmjernog protoka informacija nadležne lokalne institucije, ustanove ili organizacije dobivale su kvalitetne informacije o potrebama lokalnog stanovništva. Čitaoci redovno daju sugestije o tome šta da se piše sto nam daje apsolutnu ideju šta je to što ih direktno interesuje.

Kroz svoj sadržaj i pisanje (na B-H-S jezicima) SENZOR je postao „most“ koji je unaprijedio međuetničko razumijevanje i suživot i obezbijedio protok informacija u svim smjerovima znacajnih za ovaj grad ali i regiju. Uz to, kao i uz nacionalno mješovitu strukturu redakcije, postali smo primjer da nas naše različitosti obogaćuju a ne udaljuju jedne od drugih. Ovaj segment je najznačajniji za dugoročnu potrebu postojanja SENZORa.

"Senzor" se financira donacijama, projektnom realizacijom, iznajmljivanjem reklamnog prostora, pretplatama i slobodnom prodajom po gradu.

Posjetite naš časopis na stranici http://senzor24.com 

Friedenskreis Halle e.V. - Germany

Evangelische Jugend Nürnberg

Schweizer Helsinki Vereinigung - Suisse

I-Peicc Montpellier - France

Jajce Municipality

Rämibühl Zürich - Suisse

RB zurich

TEKUĆI RAČUN

Naziv banke: UniCredit Bank d.d.
Broj računa: 3383602241378698

DEVIZNI RAČUN

UG “Centar za obrazovanje i druženje"
SWIFT: UNCRBA 22
IBAN: BA39 3383 6048 4137 9017

RADNO VRIJEME

Radno vrijeme: ponedjeljak - petak
Administracija: 10:00 - 14:00
Programski dio: 17:00 - 20:00